Welke trouwjurk past bij mijn figuur?

Trouwjurken zijn er in verschillende soorten en maten. Het allerbelangrijkste is dat jij je fijn voelt in de jurk. Daarom kies je een jurk die jouw mooiste kenmerken accentueert en de delen waar je zelf wat minder over te spreken bent camoufleert. Uiteindelijk is er voor iedereen een jurk om in te stralen!

De prinsessenjurk

De prinsessenjurk staat vrijwel iedere bruid prachtig. Je benadrukt je bovenlichaam en creëert eronder een mooie taille. Eigenlijk is een prinsessenjurk alleen voor hele kleine en smalle bruiden niet per se weggelegd. Al kun je door niet al te veel lagen aan de onderzijde te gebruiken alsnog een prachtige jurk voor kleine prinsesjes maken!

De zeemeerminjurk

Voor de bruid die haar figuur juist graag wil laten zien en trots is op haar heupen is de zeemeerminjurk een uitgelezen kans. Een strakke jurk, die net boven de knieën ineens wijd uitloopt. Deze jurken hebben doorgaans een open rug.

De schedejurk

De schedejurk is bij uitstek geschikt voor vrouwen met een zogeheten H-type lichaam. Daarbij zijn de schouders en heupen ongeveer even breed en is er sprake van weinig taille. Dit type jurk laat je wat langer lijken en accentueren je slanke benen.

De baljurk

De traditionele baljurk: blote schouders en een grote koepel vanaf de heupen. Dit type jurk is zeer geschikt voor bruiden met brede schouders en smalle heupen. Je bovenlichaam wordt hierbij sterk benadrukt en je komt zelfverzekerd over.