Veelgestelde vragen

Hoe lang van tevoren moet ik mijn trouwjurk kopen?

Dat is heel verschillend, wij adviseren de bruid om ongeveer 7 tot 10 maanden voor de trouwdatum voor de eerste afspraak te komen. Dat is een ruim begrip maar iedereen staat hier anders in en de één voelt zich prettig om al een jaar van te voren te komen en de ander vindt het fijn om 4 maanden voor die tijd te komen. Het mooie is dat het bij ons niet uitmaakt wanneer je komt. Wij kunnen altijd nog jouw droomjapon maken, ook op hele korte termijn omdat wij geen japonnen inkopen met lange levertijden en alles zelf maken!

Wie neem ik mee bij het passen van mijn trouwjurk?

Jij neemt de mensen mee waar jij je prettig bij voelt en héél belangrijk, de mensen die echt voor jouw meegaan en jou goed kennen zodat zij kijken naar wat jou staat (en niet kijken voor zichzelf!)
Wij adviseren niet te veel mensen mee te nemen. Hoe meer mensen hoe meer meningen! Maximaal 4 personen meenemen is een mooi aantal.

Hoe lang duurt het uitzoeken van mijn trouwjurk?

Dat is ook heel verschillend. Wij trekken voor het uitzoeken van je bruidsjapon altijd een ochtend of middagdeel uit. Hierbij moet je denken aan een uurtje of 3. Echter duurt het soms ook wel eens 4 uur. En soms is er iemand die binnen 1,5 uur haar jurk heeft gevonden. Het belangrijkste is dat we daarvoor geen tijdslimiet hebben en jou graag in alle rust willen en (kunnen) helpen.

Hoe vaak moet ik een trouwjurk passen?

Als je je bruidsjapon bij ons hebt uitgezocht kom je vaalk eerst voor een proefpas (toile), dat is de basis van de door jouw uitgezochte japon gemaakt van een andere stof zodat wij de snit en belijning goed kunnen bepalen en jij daar zelf ook nog veranderingen op aan kunt geven. De volgende keer kom je de japon echt passen, dan is hij voor een groot gedeelte al klaar en de laatste keer  gaan wij hem helemaal af maken zodat je hem mee kunt nemen. Dus in totaal na de uitzoeksessie is dat nog drie keer. Maar ook daarvoor geldt dat het misschien nog een keer extra nodig is of misschien wel minder.
Bekijk ook eens onderstaande video

Moet ik een afspraak maken voor het passen van een trouwjurk?

Wij hebben liever dat je wel een afspraak maakt. Die is altijd vrijblijvend! Alleen al omdat wij graag tijd voor je nemen en altijd in privésfeer passen. Zodat wij alle tijd en aandacht kunnen geven aan jou en het uitzoeken van je droomjapon. Kom je namelijk onverwachts binnen en we zijn bezig met een klant, dan is dat vervelend voor jullie allebei!
Wil je echt nog niet een afspraak maken kom dan naar één van onze Open Dagen!

Is een op maat gemaakte japon niet duur?

Dat hangt helemaal af van je wensen. En dat verschilt dus heel erg maar doorsnee genomen zijn wij niet duurder dan een gewone bruidswinkel, dat komt mede doordat wij alles op maat en naar wens maken en daardoor minder verspilling hebben van stoffen en kanten en daardoor ook geen 2.000!!! of zelfs meer japonnen op voorraad te hoeven hebben hangen.
Wees ook gewoon open en eerlijjk over je budget, dan kunnen wij daar naar toe werken. Wij hebben altijd Outletjaponnen!

Welke trouwjurk past bij mijn figuur?

Daarvoor kom je bij ons en daar adviseren wij je graag over. Vooral door verschillende modellen, stijlen én kleuren te passen kom je daarachter. Pas vooral ook iets wat je eerst niet uit zou zoeken. Dit doen wij altijd. Je zult verbaast zijn over wat je staat! Bovendien ziet alles op de hanger er anders uit en moet je ook een trouwjurk echt aan zien!
De perfecte trouwjurk benadrukt de goede kanten van je figuur en laten je minder goede kanten verbleken. Bekijk hier alvast een gedeelte van onze collectie!

Ik ben zwanger en wil trouwjurken komen passen, wat zijn de mogelijkheden?

Hoe mooi en bijzonder is het om zwanger te trouwen!? Héél bijzonder en dat is bij ons geen enkel probleem. Voor de zwangere bruid maken wij de japon pas kort voor die tijd zodat wij rekening kunnen houden met jouw veranderende lichaam…..en dat geldt niet alleen voor je buik!
Wij snappen je bezorgdheid ook als je al een japon hebt uitgezocht maar stel/houd ons op de hoogte
en wij kunnen alles aanpassen in het traject, hoe mooi is dat!

Welke maten hebben jullie in de winkel hangen, ook plus-size?

Wij hebben heel veel maten in de winkel hangen van een maatje 36 tot en met maat 58.
We hebben niet alles in alle maten hangen maar daarvoor maken we ook altijd eerst een proefpas nadat je je japon hebt uitgezocht. Wij zorgen dat je er altijd op en top uit ziet als bruid, en dat heeft niets te maken met welke maat je draagt!

Mag ik foto's maken tijdens het passen?

Nee in principe niet, uiteraard wel als je je droomjapon hebt gevonden dan mag je er zoveel foto’s van maken als je wilt. Bovendien maken veel mensen bij ons foto’s van het hele traject, van het uitzoeken, het YES moment, en de daarop volgende doorpassen. Leuk om later nog eens terug te kijken!

Vragen jullie een aanbetaling?

Als je jouw japon hebt uitgezocht vragen wij altijd een aanbetaling om de eerste aankomende kosten te kunnen dekken. Dit is heel normaal en daarvoor ga je ook een koopobvereenkomst aan.
Wij beginnen dan al met een proefpas en bestellen de stoffen die nodig zijn voor je japon. Denk ook aan de nodige accessoires.

Berekenen jullie ook vermaakkosten?

In principe hebben wij geen vermaakosten omdat wij alles op maat maken. Mocht je bij ons een showmodel uitzoeken dan krijg je bij ons altijd een complete prijs waar de vermaakkosten al bij in zitten. Transparant en eerlijk zodat je voor die tijd weet waar je aan toe bent!

Ik trouw over een maand, kan ik dan ook bij jullie terecht?

Zeker kan dat! Wij hebben altijd veel keus en ook binnen een maand kunnen wij nog alles voor je maken. Dat is het voordeel van alles in eigen huis ontwerpen en maken! Altijd uniek, veelzijdig én flexbel!

Verkopen jullie ook tweedehands trouwjurken?

Wij verkopen géén tweedehandstrouwjurken.
Wel kun je bij ons zogenaamde showmodellen kopen. Die zijn dan wel eens gedragen tijdens een modeshow maar zien er nog prima uit. Sterker nog, hier zie je vaak niets aan. Hier hangt dan een heel leuk prijskaartje aan en uiteraard zorgen we ervoor dat de japon perfect past! Dit zijn vaak onze outletjaponnen, ook in vele maten!

Verhuren jullie ook (trouw) jurken?

Daar kunnen we heel kort over zijn. Wij verhuren geen (trouw)jurken.

Maatwerk

Onze werkwijze

U

Zoek jouw droomjurk

We gaan altijd uitgebreid passen met de bruid. Niets is te gek en je bent nooit aan tijd gebonden!

Proefpas of toile

We staan voor een perfecte pasvorm en dan is het noodzakelijk eerst een proefmodel te maken.
R

De laatste hand

Vervolgens kom je weer passen en met eventueel nog wat kleine aanpassingen en jou droomjapon is klaar!