Wie neem ik mee bij het passen van mijn trouwjurk?

Trouwen doe je – als het goed is – maar één keer en je bruiloft is naast een prachtige dag ook beslist een prijzige. Je trouwjurk moet dan ook echt dé jurk van je dromen zijn. Maar het uitzoeken van die perfecte jurk kan lastig zijn. Daarom neemt iedere aanstaande bruid wel een aantal adviseuses mee. Maar wie kun je nu het best vragen voor objectief advies?

Je moeder

De eerste persoon die je vraagt mee te gaan is natuurlijk je moeder. Zij heeft het waarschijnlijk allemaal al eens meegemaakt en kent je smaak als geen ander. Bovendien verwacht ze ook gewoon dat je haar mee vraagt. Voor veel moeders is het uitzoeken van de bruidsjurk nog specialer dan dat dit voor de bruid in kwestie is!

Je (beste) vriendin(nen)

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de vriendinnen met wie je al jaren optrekt. Die mag je gewoon niet thuislaten! Grote kans ook dat ze net iets kritischer durven te zijn dan je moeder.

Je zus

Heb je een zus? Dan moet zij beslist mee naar de passessies. Als er iemand het beste met je voor heeft én het durft te zeggen dat iets je niet goed staat, is zij het wel.

Je schoonmoeder en/of schoonzus

Vergeet zeker niet je toekomstige schoonmoeder en eventueel schoonzus. Wellicht zul je denken dat zij je smaak niet genoeg kennen en het niet gauw zullen zeggen wanneer je beter een andere keuze kunt maken. Maar ze weten in elk geval wat de smaak van hun zoon/broer is. Denken ze dat hij het écht niets zal vinden? Dan zullen ze het beslist laten weten.

Je vader

Oké, dit is er eentje waar je zelf goed over moet nadenken. De ene vader is apetrots dat zijn dochter in het huwelijksbootje stapt en wil maar wat graag alles van dichtbij meemaken. De ander gunt je vooral een mooie dag, maar zit echt niet te wachten om urenlang in een bruidsmodewinkel te hangen. De kans dat hij alles mooi vindt staan is bovendien vrij groot…